Tidspunkt

Lørdag, 27 juli, 2024 - 11:00

Pris

Fri entré

Målgruppe

Børn

Herregård på Mols går live med sommerkoncert og opera. Lyngsbækgaard i det smukt bakkede landskab ved Ebeltoft lægger i 26. og 27. juli gårdsplads til en fredag med Lis Sørensen og en lørdag med opera for både voksne og børn

Herregården Lyngsbækgaard lever i det daglige et stille liv i det bakkede landskab ved Ebeltoft. Det bliver der nu ændret på - i hvert fald i weekenden 26.-27. juli. Med radioværten og musikeren Søren Dahl som primus motor lægger herregården fredag 26. juli gårdsplads til en koncert med Lis Sørensen og Sko/Torp. Dagen efter - lørdag 27. juli - skiftes trommer og elektriske guitarer ud med flygel og verdensstjerner fra operaens verden. Om formiddagen gælder det opera for børn med De Tre Tanter, om aftenen opera-galla for voksne med sopranen Cristina Pasaroiu og tenoren Peter Lodahl. Søren Dahl har allieret sig med den erfarne koncertarrangør Frank Panduro. Sammen vil de sikre, at de 800 tilskuere, der bliver plads til i godsets gård, får en uforglemmelig oplevelse. Billetsalget er sat i gang via billetlugen.dk.

Unikke rammer og fantastiske fortællinger

Ideen til sommerprojektet "Lyngsbækgaard Live", som det er blevet døbt, kommer fra Søren Dahl. Han bor i den ene af godsets sidefløje, og fra sine vinduer har han udsigt til gårdspladsen og udlængerne, der - når man først har tænkt tanken - danner den perfekte kulisse for koncerter. Lokale Søren Dahl fik Frank Panduro med på ideen, og med grønt lys fra Lyngsbækgaard ejer, William O. Berntsens Fond, kunne de to gå fra tanke til handling. - Vi lader publikum træde indenfor i nogle helt unikke historiske rammer, og samtidig kan vi videregive nogle af de fantastiske fortællinger om det fredede og 250 år gamle herregårdsanlæg i Nationalpark Mols Bjerge, siger Søren Dahl. Frank Panduro nikker: - Vi glæder os til at invitere såvel lokale som tilrejsende indenfor på gårdspladsen og i smukke godsets park. Og vi glæder os til at præsentere musik på højeste nationale og internationale niveau.

Lis Sørensen, Sko & Torp og Tre farverige tanter

Det nationale vil fylde fredag aften med dels Lis Sørensen og band, dels Sko/Torp på scenen. Der er adgang til godset fra kl. 18, og koncerten begynder kl. 20.
Lørdag kl. 11 indtager børnene gårdspladsen. Det sker i selskab med De Tre Tanter: operasangerne Tessa Kiilsholm (Tante Brun), Sophie Thing-Simonsen (Tante Grøn) og Emma Oemann (Tante Lilla), deres pianist Britt Krogh Grønnebæk og en puddelhund i skikkelse af hånddukken Prik. De tre professionelle sangere har sammen skrevet danske tekster til en række sange og arier fra det klassiske repertoire, og på scenen knyttes musik, replikker og de tre vidt forskellige tanter sammen til en i en nyskabende og hyggelig opera for børn helt ned til tre år.

Fra de internationale scener

Om aftenen overlades den smukke scene til rumænske Cristina Pasaroiu og danske Peter Lodahl - to navne, som opera-kenderne kan placere i et hav af internationale sammenhænge. De ledsages af pianisten Ulrik Stærk.
Søren Dahl klarer rollen som vært og fortæller. Og så lover han en overraskelse i skikkelse af en kendt dansker, som vil delagtiggøre publikum i sin passion for opera.
Som om fredagen er der adgang til Lyngsbækgaard fra kl. 17.30, og koncerten begynder kl. 20. Det bliver en enestående mulighed for at opleve det smukke herregårdsanlæg, og der vil begge dage være bar og foodtrucks, så man kan få både sult og tørst stillet, siger Frank Panduro. Han og Søren Dahl håber naturligvis, at den danske sommer i koncert-weekenden viser sig fra sin bedste side. Og så lægger de to ikke skjul på, at bliver deres fælles arrangement en succes, vender de tilbage i 2025.

Lyngsbækgaard er i dag fredet og fremtræder som et enestående helstøbt herregårdsanlæg fra 1776. Anlægget tilskrives Horsens-arkitekten Anders Kruuse, som også tegnede bl.a. det gamle rådhus i Ebeltoft. I dag ejes godset af William O. Berntsens Fond